Ce şi cât să bei la masa de Paşte

easter-tippleMasa de Paşte, ca de altfel orice masă de sărbătoare, este bogată în grăsimi care, în combinaţie cu alcoolul, măresc riscul de probleme digestive ce ne pot trimite la spital. Consumul crescut de alcool face ca pancreasul, organul de bază care secretă enzimele digestive, să nu le mai „verse“ în intestin. Astfel, enzimele respective ajung direct în sânge şi „digeră” tot ce întâlnesc în cale, inclusiv celulele pancreatice. Aşa se instalează pancreatita, atrag atenţia specialiştii.

Riscul de pancreatită şi, deci, de a ajunge de urgenţă la spital, este mai mare în cazul persoanelor care consumă prea mult alcool în timpul mesei. Vezi care sunt băuturile permise şi care îngreunează procesul de digestie.

Vinul în timpul mesei, vermutul – după
În timpul mesei este permis şi chiar recomandat un pahar cu vin bun. La carnea de miel, cel mai potrivit este vinul roşu, de tip Merlot. De asemenea, după masă, poţi bea 50 ml de băuturi alcoolice cu rol digestiv, cum sunt, de exemplu, vermutul şi coniacul.
Din cauza combinaţiei de alcool cu cereale, berea este foarte greu de procesat de către ficat. De aceea, nu este recomandată la masa de Paşte. Un alt motiv este că alcoolul din bere rămâne în organism până la 24 de ore şi, deci, etilotestul poate ieşi pozitiv chiar şi a doua zi în cazul şoferilor.

Cafeaua, doar dimineaţa
Multe persoane cred că o cafea după masă grăbeşte digestia. Nimic mai greşit! Un studiu recent a arătat că, mai ales după o masă bogată în grăsimi, cafeaua afectează funcţiile pancreasului. În plus, substanţele din cafea pot provoca indigestie sau arsuri gastrice. De aceea, nutriţioniştii spun că nu ar trebui să bei cafea decât dimineaţa.

Acest articol a fost citit de 1538 de ori!

Source: Foto: filton.net

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Widgetized Section

Go to Admin » appearance » Widgets » and move a widget into Advertise Widget Zone