Cotă de popularitate impresionantă a Regelui Mihai. 45% dintre români și-au exprimat afinitatea față de Monarhie

Regele-Mihai-si-Regina-AnaConform barometrului lunar realizat de institutul INSCOP la comanda ziarului Adevărul preferințele pro-monarhice au ajuns la cea mai înaltă cotă de după revoluția din 1989.

Întrebați ce formă de guvernământ ar alege, un procent de 27,2 la sută dintre subiecți au optat pentru monarhie în sondajul pe iulie, în timp ce republica este susținută de 41 la sută dintre repondenți, iar 33,8 la sută neavând o opinie formată.

Pornind de la iopteza conform căreia România şi-ar schimba forma de guvernământ, 29,9% din populaţie l-ar vedea tot pe Regele Mihai pe tron, acesta fiind urmat de Principesa Margareta, cu un procent de 19%. Prinţul Radu Duda, Prinţul Paul sau Principele Nicolae intră, deocamdată, în marja de eroare, fiind cotaţi sub 3%.

45% din români au o părere bună şi foarte bună despre Rege, cotă de popularitate superioară față de cea a oricărui politician, în timp ce 40% declară că au o părere nici bună, nici proastă.

Numai 6,5% dintre subiecți spun că au o părere proastă despre Majestatea Sa.

Sondajul de opinie arată că românii şi-au schimbat radical opinia şi în privinţa averii cu care regele părăsise România. Astfel, 41% din repondenți cred că, la abdicare, Regele Mihai nu a plecat „cu bogăţii“ din ţară și doar 25 de procente mai cred că monarhul a ieşit din ţară cu mulţi bani şi cu obiecte de valoare. 34% nu au o opinie formată asupra subiectului.

Conform barometrului, persoanele din categoria de vârstă 51-60 de ani sunt semnificativ mai înclinate să creadă că Regele Mihai a plecat bogat din ţară, comparativ cu persoanele din categoria 18-35 de ani, care cred acest lucru într-o proporţie mult mai redusă.

Sondajul „Barometrul de opinie publică – Adevărul despre România“ a fost realizat în perioada 12 – 21 iulie 2013, pe un eşantion de 1.050 de persoane. Eroarea maximă admisă a datelor fiind de ± 3 la sută.

Foto: timetv.ro

Acest articol a fost citit de 2453 de ori!

21 Responses to Cotă de popularitate impresionantă a Regelui Mihai. 45% dintre români și-au exprimat afinitatea față de Monarhie

 1. marin gheorghe august 30, 2014 at 10:39 pm

  REGELE SI PATRIA …..IN ONOARE

  Răspunde
 2. Marcel Ghilinta octombrie 28, 2014 at 12:51 pm

  Mă rog din tot sufletul ca bunul Dumnezeu, să le dea măcar acum în al 12-lea ceas, românilor, “mintea de pe urmă”!
  Cu MS REGELE MIHAI I, pe tron, Romãnia se va ridica din nou, iar românii,abia atunci, se vor simți “mãndrii că sunt români”!
  Ín altă ordine de idei, românii trebuie să se mai ajute și singuri!
  Pentru că “Dumnezeu ne dă dar, nu ne bagă ín traistă!
  Doamne ajută România și pe români să aibă parte de înțeleapta conducere a MS REGELE MIHAI!

  Răspunde
 3. Gigi Ciobotaru octombrie 28, 2014 at 1:54 pm

  Sondajul este de acum aproape un an si jumatate!As vrea sa cred ca popularitatea si cota de incredere a institutiei monarhice si a REGELUI MIHAI au crescut!!Este din ce in ce mai vizibil ca REGALITATEA castiga teren in ROMANIA ,lucru ce ma bucura ,dar ma si intristeaza ca nu am realizt nici acum ce sanas istorica aproape am irosit…

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Widgetized Section

Go to Admin » appearance » Widgets » and move a widget into Advertise Widget Zone