Dorin Pocol: Sărbători liniștite tuturor albaiulienilor!

Dorin Iustin PocolA mai trecut un an din viața noastră. Se apropie sărbătorile, Crăciunul, Anul cel Nou, colindătorii, urările de bine. Pentru 2017 îmi doresc un popor mai înțelept, aleși mai responsabili și ceva mai multă speranță pe care să ne-o oferim reciproc fără a aștepta vreun motiv anume.

Precum un albaiulian care își iubește orașul îmi doresc ca aici, Cetatea să fie completată de către tineri care să creeze plus valoare acestui loc, de o administrație mai îndreptată către albaiulieni, de un mediu de afaceri care să creeze locuri de muncă. Mă gândesc în această perioadă, firesc cred, la visele și aspirațiile Revoluției române la puloverele politicienilor noștri transformate în costume de activiști de partid și la patriotismul privit ca un accesoriu desuet. Uneori mă încearcă acel ”prea degeaba sânge, prea degeaba patimi” cântat de Tudor Gheorghe.

Și totuși vin sărbătorile… Mă întreb ce sărbătorim de fapt, luminile orașului, bradul sau nașterea Domnului? Ce ascultăm de fapt, colindele românești sau cântecele de Crăciun din filmele americane? Ce celebrăm? Televizorul sau sufletul? Cum mai poți vorbi despre taina nașterii Domnului când tot mai multe voci vorbesc în societate despre coruptie si nedreptate?

Și totuși … vin sărbătorile, să fiți sănătoși, să vă consolidați reușitele în 2017. Să vă iubiți orașul precum pe o casă mai mare. Să aveți bucurie în gânduri și reușită în acțiuni și pe final să mai știți că adevărata speranță a acestui oraș e legată de fiecare dintre dvs., că valoarea acestui loc stă de fapt în oamenii discreți și muncitori. Dumnezeu să vă binecuvânteze! Crăciun Fericit și La mulți ani!

 

Acest articol a fost citit de 1474 de ori!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Widgetized Section

Go to Admin » appearance » Widgets » and move a widget into Advertise Widget Zone