NASA pregăteşte o FARFURIE ZBURĂTOARE! Primele imagini oficiale

farfuria_zburatoare_37178700Agenţia spaţialăamericană NASA a inceput testele cu “farfuria zburătoare” cu care vrea să aterizeze pe Marte. Dovadă primele imagini oficiale filmate la o altitudine de 54.864 de metri, acolo unde este o atmosferă similară cu cea de pe planeta roşie.

In cadrul misiunii, NASA a testat o noua tehnologie “Supersonic Inflatable Aerodynamic Decelerator”, in fapt o parasuta uriasa menita sa reduca viteza modulului la asolizarea pe Marte si sa duca, astfel, la o economie masiva de carburant.

 

Testele s-au desfasurat in iunie, deasupra unei baze a Marinei americane dinKauai(Hawaii), insa imaginile abia acum au fost date publicitatii.

 

NASA vrea sa mai realizeze alte doua teste cu aceasta parasuta, in conditiile in care primul a esuat. Expertii NASA sunt optimisti in privinta reusitei.

 

«Cu aceasta tehnologie, rescriem, practic, cartile despre folosirea parasutelor si, foarte important, am reusit sa facem progrese importante”, a declarat Ian Clark de la NASA Jet Propulsion Laboratory, citat de GadgetReport.ro

 

Cu un diametru de 33,5 metri, parasuta este de doua ori mai mare decat cea care a transportat roverul Curiosity, in greutate de o tona, in atmosfera martiana, in anul 2011.

 

În prezent NASA încă se bazează pe un sistem de aterizare/asolizare dezvoltat în urmă cu mai bine de 40 de ani pentru asolizarea sondei Viking pe Marte.

 

Imaginile video cu testul NASA si alte amanunte despre misiunea pe Marte aflati de pe GadgetReport.ro

 

Citeste mai mult pe REALITATEA.NET: http://www.realitatea.net/nasa-pregateste-o-farfurie-zburatoare-primele-imagini-oficiale_1500323.html#ixzz3A13uxK32
Follow us: @realitatea on Twitter

Acest articol a fost citit de 504 de ori!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Widgetized Section

Go to Admin » appearance » Widgets » and move a widget into Advertise Widget Zone