Un profesor de sport de la Şcoala Generală „Vasile Goldiş” din Alba Iulia este trimis în judecată pentru că a lovit patru elevi cu o coadă de mătură

Procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Alba Iulia au dispus trimiterea în judecată a unui profesor de sport, în vârstă de 54 de ani, de la Şcoala Generală „Vasile Goldiş”. Potrivit rechizitoriului, Viorel Oargă, care activează ca şi cadru didactic la unitatea şcolară amintită de circa 18 ani, este acuzat de purtare abuzivă. Pe numele său au fost primite la Parchet patru plângeri din partea părinţilor a patru elevi de clasa a II-a, care îl acuză pe profesor că în anul 2010 i-ar fi bătut cu o coadă de mătură, chiar în timpul orei de educaţie fizică. Primul termen al procesului a fost fixat pentru data de 8 octombrie 2012.

*Pedepsiţi cu coada de mătură pentru că nu s-au întors la timp la ora de sport
Potrivit rechizitoriului, în 11 martie 2010, „inculpatul Oargă Viorel, având calitatea de profesor de educaţie fizică şi sport la Şcoala Generală Vasile Goldiş din Alba Iulia, în timp ce îşi desfăşura activitatea potrivit orarului şcolar la clasa a II-a, i s-a solicitat de către unul dintre elevii prezenţi la ora de sport permisiunea de a merge la vestiar. Deoarece elevul nu s-a întors, a trimis succesiv alţi trei colegi ai acestuia pentru a-l chema la clasă. Întrucât niciunul din cei patru elevi nu au revenit la ora de sport, spre finalul acesteia, susnumitul s-a deplasat la vestiar, unde a început să-i lovească, în mod repetat, cu o coadă de mătură”. Urmare a loviturilor primite, unul dintre copii a suferit leziuni care au necesitat 3-4 zile de îngrijiri medicale, lucru relevat de certificatul medico-legal emis de Serviciul Judeţean de Medicină Legală Alba, depus la dosarul cauzei. Ceilalţi trei copii nu deţin certificate medico-legale.

*Recidivist: în 2005 a bătut un elev care a avut nevoie de 4 zile de îngrijiri
Viorel Oargă, care este şi profesor de tenis la Clubul „Constructorul” din Alba Iulia, nu se află la prima abatere de acest fel. În 2005 a fost sancţionat cu diminuarea a 15 la sută din salariu timp de 4 luni, întrucât a fost găsit vinovat de agresarea unui elev. În urma incidentului produs în urmă cu 7 ani, elevul a avut nevoie de 4 zile de îngrijiri, fiind diagnosticat de medicii legişti, printre altele, cu “escoriaţii şi echimoze pe faţa anterioară şi laterală a gâtului, care s-ar fi putut produce prin lovire cu corpuri contondente şi comprimare”.

*Părinte: „Am depus plângere la Parchet deoarece conducerea şcolii nu a luat nicio măsură”
„După incidentul care s-a petrecut în 2010, împreună cu părinţii celorlalţi 3 copii agresaţi am făcut mai multe sesizări la conducerea şcolii, însă nu a fost luată nicio măsură împotriva acestui profesor, care are un comportament foarte autoritar şi agresiv. Personal, nu am dorit să se ajungă la tragerea la răspundere pe cale penală a profesorului, însă nu am putut lăsa lucrurile aşa, mai ales că cei din conducerea şcolii nu au luat niciun fel de atitudine. Cândva, în 2010, fiul meu care era pe clasa a II-a a venit acasă şi ne-a povestit că profesorul de educaţie fizică l-a lovit cu o bâtă peste spate şi l-a tras de ureche”, a declarat pentru ziarul Unirea tatăl unuia dintre elevii agresaţi de profesorul de sport.
Directorul Şcolii Generale „Vasile Goldiş“ a spus că nu a primit nicio sesizare scrisă de la părinţi. „Nu am reclamaţie scrisă de la părinţii elevilor. Nu am ştiu de anchetă până ce am primit, în vară, o citaţie“, a spus directorul Teofil Florea.
Profesorul în cauză a declarat că a avut o discuţie cu părinţii copiilor şi cu învăţătorii la vremea respectivă. „Din punctul meu de vedere s-au clarificat lucrurile atunci. Am şi recunoscut. Nu a fost nicio problemă. Nu ştiu ce s-a întâmplat ulterior, de s-a ajuns aici“, a afirmat Viorel Oargă. Infracţiunea de care este acuzat profesorul de sport se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă.

sursa: ziarul unirea.ro

Acest articol a fost citit de 26691 de ori!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Widgetized Section

Go to Admin » appearance » Widgets » and move a widget into Advertise Widget Zone