Se pregăteşte cea mai mare tranzacţie din istorie în domeniul IT

tech itLuni ar putea fi anunţată cea mai mare preluare din istoria sectorului tehnologic, după ce producătorul privat de PC-uri Dell a convenit preluarea companiei de stocare a datelor EMC pentru peste 53 de miliarde de dolari, potrivit unor persoane apropiate situaţiei, citate de Financial Times.

EMC a acceptat o ofertă de 33 de dolari pe acţiune, care include o componentă de 27 de dolari în numerar pentru acţiunile EMC, iar restul sub formă de instrumente financiare evaluate în funcţie de valoarea VMware, producătorul de software pentru centre de date pe care EMC îl controlează.

În cadrul acordului, EMC are la dispoziţie 60 de zile pentru a căuta o ofertă mai bună din partea altor potenţiali cumpărători, au precizat sursele.

Prevederea este o măsură preventivă pentru a evita o confruntare publică cu compania de investiţii Elliott Management, care deţine o participaţie importantă la EMC.

Dacă va fi finalizată, tranzacţia ar fi a doua preluare majoră efectuată de Michael Dell, unul dintre pionierii industriei PC, în numai doi ani.

Michael Dell a preluat compania Dell în urmă cu doi ani, împreună cu fondul Silver Lake, pentru 25 de miliarde de dolari, iar producătorul de PC-uri a fost retras de la bursă, pentru a câştiga timp pentru restructurare.

Operaţiunile EMC de stocare a datelor vor completa portofoliul Dell care include servere, servicii IT şi PC-uri, compania încercând să se poziţioneze mai bine în raport cu companii mai puternice ca IBM şi Hewlett-Packard, notează Mediafax.

Sursa: stiripesurse.ro

Acest articol a fost citit de 951 de ori!

Source: Foto: knusey.info

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Widgetized Section

Go to Admin » appearance » Widgets » and move a widget into Advertise Widget Zone