VIDEO: Vânătoarea oului de Paște – POVESTE

Tpgether-Easter-Celebration-Un ou de Paști este un ou vopsit sau decorat cu desene, în special în roșu, cu ocazia sărbătorii Paștelui creștin. De obicei este un ou de găină fiert tare, care, conform tradiției, este mâncat sau dăruit.

Oul de Paște are și scop decorativ în perioada Paștelui. Ouăle de Paști decorative pot fi ouă de găină golite de conținut, sau pot fi confecționate din carton, gips, lemn, piatră, material plastic. Există și ouă de Paște de ciocolată.

Originea tradiției:

Coloratul de ouă de Paști este o răspîndită tradiție creștină cunoscută, începînd din Armenia, Rusia, Grecia, zona mediteraneană, până în Europa centrală.

În general, în istoria artei oul este simbolul Învierii – în picturile vechi religioase, de cele mai multe ori în fondul picturii.

Folclorul conserva mai multe legende creștine care explică de ce se înrosesc ouăle de Paști și de ce ele au devenit simbolul sărbatorii Învierii Domnului. Una dintre ele relatează că Maica Domnului, care venise să-și plânga fiul răstignit, a așezat coșul cu ouă lânga cruce si acestea s-au înrosit de la sângele care picura din rănile lui Iisus.

Sărbătoarea creștină de Paști provine de la Paștele evreiesc, sau și numita sărbătoarea Pesach.

Acest articol a fost citit de 4318 de ori!

Source: youtube.com, ro.wikipedia.org, Foto: imgion.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Widgetized Section

Go to Admin » appearance » Widgets » and move a widget into Advertise Widget Zone