VINERI, Blaj: Concert de Paști susținut de Raluca-Lucia Cîmpean, Dan Liviu Cernat, Ovidiu Pârjol și cvartetul de coarde „Ethos”

Afis-Paste-2017-blaj_Q-page-001-213x300La Centrul Cultural „Iacob Mureșianu” din Blaj va avea loc vineri, 7 aprilie, un Concert de Paști susținut de soprana Raluca-Lucia Cîmpean, violonistul Dan Liviu Cernat, pianistul Ovidiu Pârjol şi a cvartetul de coarde „Ethos”.

Evenimentul este organizat de Asociaţia „Sincretic Art” şi Primăria şi Consiliul Local Blaj și se va desfășura vineri, 7 aprilie, începând cu ora 20.00. Publicul prezent va avea ocazia să asculte bucăţi muzicale celebre din creația compozitorilor J.S .Bach, W. A. Mozart, F. Schubert, J. Brahms, G. Verdi, G. Puccini, A. Dvorak, C. Porumbescu, G. Faure, G. Enescu într-o abianţă foarte potrivită a sălii de concert al Centrului Cultural „Iacob Mureşianu” din Blaj.

Soprana Raluca-Lucia Cîmpean este studentă în anul IV la Academia de Muzică „Gheorghe Dima”, la clasa Doamnei Conferenţiar Universitar Doctor Carmen Gurban. Are un Doctorat în Studii Americane (magna cum laude) la Universitatea din Heidelberg, Germania, a predat ca lector asociat la University of Massachusetts, Boston şi Tufts University şi este autorul unei monografii „The Kennedy Image: Profiles in Docudrama”, publicată la editura Rowman & Littlefield. A susţinut recitaluri în zona metropolitană Boston şi în România.

Dan Liviu Cernat a fost bursier al Academiei Regale de Muzică din Londra, la secţia de interpretare muzicală instrumentală, muzică de cameră şi orchestră, având drept instrument principal viola şi este absolvent al Academiei de Muzică „Gheorghe Dima”, unde a urmat cursuri intensive de muzică de cameră şi orchestră. A susţinut recitaluri şi concerte de muzică de cameră, solistice şi orchestrale, în România, Anglia, Germania, Franţa şi Suedia. Din anul 2013 conduce Orchestra de Cameră “Augustin Bena” a Judeţului Alba în cadrul Centrului de Cultură ”Augustin Bena” Alba, este profesor la Liceul de Arte ”Regina Maria” Alba Iulia şi urmează studiile de masterat la Academia de Muzică ”Gheorghe Dima” Cluj,Ovidiu Pârjol a obţinut premii importante în concursuri naţionale şi internaţionale de interpretare instrumentală şi a participat la numeroase recitaluri, festivaluri, emisiuni radio şi TV şi concerte. A susţinut recitaluri radiodifuzate în direct în cadrul emisiunii “Muzicienii de azi, muzicienii de mâine…” pe postul Radio România Cultural, recitaluri la Sala Mică a Ateneului Român şi concerte cu orchestrele filarmonicilor din Ploieşti, Braşov, Târgu Mureş şi Râmnicu Vâlcea. În prezent este profesor la Liceul de Arte „Regina Maria” din Alba Iulia şi colaborator al Orchestrei de Cameră “Augustin Bena” din cadrul Centrului de Cultură cu acelaşi nume.

Cvartetul de coarde „Ethos” este un proiect muzical care s-a născut din prietenia a patru muzicieni si din dragostea lor pentru muzica de calitate, ei doresc sa aducă dialogul muzical care îi unește în faţa publicului albaiulian şi să împărtăşească pasiunea pe care o au împreună pentru muzică cu cei care au ocazia să îi asculte. Componenţa cvartetului Dan Liviu Cernat- vioară I, Vasile Sulţ- vioară II, Ioana Sulţ – violă şi Titus Alexandru Tincu- violoncel.

Prețul unui bilet este de 25 de lei și pot fi achiziționate de la Centrul Cultural „Iacob Mureşianu” din Blaj.

Acest articol a fost citit de 12745 de ori!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Widgetized Section

Go to Admin » appearance » Widgets » and move a widget into Advertise Widget Zone